cms.weather
1oC

Podaruj prezent

Rezerwuj online Rezerwuj
Przejdź niżej

Menu Restauracji Staropolskiej

PRZYSTAWKI / Starters

Nazwa Cena
Grillowany oscypek zapiekany z boczniakami, szparagami pod białym sosem
Grilled sheep cheese with fried oyster mushrooms, asparagus baked under a hollandaise sause
20,00 zł
Tatar z łososia z emulsją bazyliową i czarnym sezamem
Salmon tartare with basil emulsion and black sesame seeds
35,00 zł
Torcik z kaszanki zapieczony pod puree francuskim podany na musie z karmelizowanych jabłek i sosie estragonowym
Black pudding cake baked under French puree served on butter of carmalized apples and tarragon sauce
21,00 zł

SAŁATKI / Salads

Nazwa Cena

Grillowany kurczak w sezamie z bekonem, pomarańczami podany na chrupiących sałatach z prażonymi ziarnami i mango vinegretem  
Grilled chicken in sesame with bacon, oranges served on crispy lettuce with roasted seeds and mango vinaigrette

25,00 zł
Sałatka z rostbefem wołowym, grillowanymi warzywami, sałatami podana z oliwą rydzową, grzankami i płatkami parmezanu
Salad with roast beef, grilled vegetables, lettuce served with olive oil, croutons and parmesan flakes
29,00 zł

ZUPY/Soups

Nazwa Cena
Barszcz czerwony na zakwasie z kołdunami
Beetroot soup prepared on leavening with kołdun dumplings
13,00 zł
Zupa gulaszowa z dziczyzny z borowikami i hałuskami
Goulash soup made of game meat with boletuses and hałuski ( potato dumplings)
18,00 zł

DANIA MIĘSNE / Meat dishes

Nazwa Cena
Tradycyjny kotlet schabowy z kością smażony na gęsim tłuszczu, z kapustą i grzybami oraz zapiekanką ziemniaczaną
Traditional pork chop with bone fried on goose fat, with cabbage and mashrooms an potato casserole
32,00zł
Gicz jagnięca wolno duszona w ciemnym piwie z miętą podana na puree z batatów i szpinakowym marmurku
A lamb leg slowly stewed in a dark beer with mint served on sweet potato purée and on a spinach pie
69,00zł

DANIA MĄCZNE / Flour Dishes

Nazwa Cena
Makaron z borowikami, szpinakiem i serem gorgonzola 
Vegetarian pasta with mushrooms, spinach and ricotta cheese
29,00 zł
Makaron z łososiem, brokułami i czarną soczewicą w sosie śmietanowo-bazyliowym
Pasta with salmon, broccoli and black lentils in a cream-basil souce
34,00 zł

RYBY / Fishes

Nazwa Cena
Pstrąg z podhalańskiej hodowli na pappardelle warzywnym z ziemniakami puree, mulami i sosem z pieczonej papryki
Trout from farming from Podhale served on vegetable pappardelle with potato puree, mussels and baked paprika sauce
41,00 zł
Sandacz podany na sosie rakowym z bakłażanową parmigiana i szparagami
Zander served on crayfish sause with asparagus and bulgur wheat
49,00 zł

MENU DZIECIĘCE/ Children menu

Nazwa Cena
Kotleciki z kurczaka z frytkami i marchewką
Cutlets of chicken with fries and carrots
16,00 zł
Spaghetti pomidorowe
Tomato spaghetti
16,00 zł
Naleśniki z serem z bitą śmietaną
Pancakes with cottage cheese and whipped cream

16,00 zł

DESERY / DESSERTS

Nazwa Cena
Szarlotka na ciepło z gałką lodów
Warm apple pie with a scoop of ice cream
12,00 zł
Suflet czekoladowy z sosem malinowym i lodami miętowymi
Chocolate souffle with raspberry mousse and mint ice cream
17,00 zł

 

Szczegółowe informacje:
tel.: +48 18 26 37 020
e-mail: hotel@logos-zakopane.pl
e-mail: rezerwacje@logos-zakopane.pl

Do góry
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij