cms.weather
-1oC

Podaruj prezent

Rezerwuj online Rezerwuj
Przejdź niżej

Menu Restauracji Staropolskiej

PRZYSTAWKI / Starters

Nazwa Cena
Grillowany oscypek z boczkiem, karmelizowaną gruszką i żurawiną
Grilled sheep cheese with caramelised pear and cranberry
19,00 zł
Carpaccio z tuńczyka z pudrem truflowym, owocami kapara i rukolą
Tuna carpaccio with truffle powder, fruit capar and rucola
35,00 zł
Podhalańskie rydze z pieprzowo-czosnkowym pieczywem
Saffron milk cups from Podhale with pepper and garlic bread
26,00 zł

SAŁATKI / Salads

Nazwa Cena

Sałatka z kaczką pieczoną w sosie klonowym z karczochami, szparagami i chrupiącymi sałatami
Roasted duck salad with maple sauce with artichokes, asparagus crispy salads

28,00 zł
Sałatka ze stekiem z tuńczyka, jajkiem mollet, vinegretem bazyliowym
Tuna steak salad, mollet egg, basil vinaigrette sauce
29,00 zł

ZUPY/Soups

Nazwa Cena
Barszcz czerwony na zakwasie z kołdunami
Beetroot soup prepared on leavening with kołdun dumplings
13,00 zł
Zupa gulaszowa z dziczyzny z borowikami i hałuskami
Goulash soup made of game meat with boletuses and hałuski ( potato dumplings)
18,00 zł

DANIA MIĘSNE / Meat dishes

Nazwa Cena
Kaczka po staropolsku pieczona w cydrze podana z knedlami i pieczonym jabłkiem z żurawiną
Traditional Polish duck roasted with cider, served with potato dumplings and baked apple with cranberries
49,00zł
Udziec jagnięcy duszony w kwasie chlebowym podany z marmurkiem z batatów, na szpinakowym mchu z grzybami
Lamb`s leg braised in kvass served with sweet potatoes, spinach moss with mushrooms
59,00zł

DANIA MĄCZNE / Flour Dishes

Nazwa Cena
Tagliatelle z grzybami, szpinakiem i serem ricotta
Vegetarian tagliatelle with mushrooms, spinach and ricotta cheese
25,00 zł
Makaron gryczany z owocami morza i warzywami w sosie ostrygowym z limonką
Buckwheat  pasta with seafood and vegetables with oyster sauce with lime
34,00 zł

RYBY / Fishes

Nazwa Cena
Pstrąg z podhalańskiej hodowli na pappardelle warzywnym z ziemniakami puree, mulami i sosem z pieczonej papryki
Trout from farming from Podhale served on vegetable pappardelle with potato puree, mussels and baked paprika sauce
39,00 zł
Sandacz podany na sosie rakowym z bakłażanową parmigiana i szparagami
Zander served on crayfish with aubergine Parmigiana with asparagus
49,00 zł

MENU DZIECIĘCE/ Children menu

Nazwa Cena
Kotleciki z kurczaka z frytkami i marchewką
Cutlets of chicken with fries and carrots
16,00 zł
Spaghetti pomidorowe
Tomato spaghetti
16,00 zł
Naleśniki z serem z bitą śmietaną
Pancakes with cottage cheese and whipped cream

12,00 zł

DESERY / DESSERTS

Nazwa Cena
Szarlotka na ciepło z gałką lodów
Warm apple with a scoop of ice cream
12,00 zł
Suflet czekoladowy z sosem malinowym i lodami miętowymi
Chocolate souffle with raspberry mousse and mint ice cream
17,00 zł

 

Szczegółowe informacje:
tel.: +48 18 26 37 020
e-mail: hotel@logos-zakopane.pl
e-mail: rezerwacje@logos-zakopane.pl

Do góry
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij